2010-06-26

Midsommartider hej hej!

Dagen innan midsommar, på själva "Lövmarknadsda´n" trampade vi Karlskronamark med solen skinande över oss. Och vilket välkomnande vi fick. Argentinsk flagga låg på bordet hos pappa/Kaj och Eli, rågskorpor och Västerbottenost på Sveriges bästa balkong, och till middag skaldjursbakelser och grillspett. Precis som vi önskat oss. Vi lapade kvällssol vid nya hotellet och drack kaffe till fotbollen. Midsommarafton firade vi på Sturkö med Martina, Oscar, Ester, Gustav, Elsa, Micke, Lotta, Jeppa, Mia och hunden Frank. Sill från himmelriket. Och skönsång från Elsa. Underbar middagsgrill med fantastiska såser avlutade dagen hos mamma/Lotta och Per tillsammans med mormor/Nancy, morfar/Sture, Ulla och Kurt (och mamma och Per då så klart).
Inget finns att klaga på i Karlskrona!
















Henke 35 år

Kameran åkte tyvärr fram sent under Henkes 35-årspicknick i Vitabergsparken, så långt ifrån alla kom med på bild. Men här är exempel på några finingar, som kom för att fira. Bättre födelsedag än så här kan man inte ha. Tack alla!






Anna, Petter, Selma och Anton




Och så hälsade vi på Drufva- Svanbom och åt ljuvligt gott. Anton gillade mest gräddfilen. Anna såg så arg ut på alla bilderna och eftersom det inte är representativt för hur sanningen är lägger vi inte upp dom.

Middag hos Alex och Petra

Vi har ätit så många fantastiska middagar den första veckan i Sverige. ojojoj. Till exempel hos Alex, Petra och Nike, och då fick vi bada i den omtalade och mycket lyxiga badtunnan, även om vattnet var lite väl varmt i början, i alla fall för Lars. Och så hejade vi så klart på Argentina som spelade. Och det gick ju perfekt!



2010-06-20

Men åh.

Vi har just kommit hem ifrån en underbar helg i och utanför Södertälje. Middag med föräldrar/svärisar, skogspromenad, loppisbesök, grillfest och utflykt. Idag har vi upplevt svensk sommars ljuvlighet på Tullgarns slott tillsammans med Henkan och Anna. Solen, vattnet, glittret, de stora ekarna, tusenskönorna, ängarna och sällskapet gjorde eftermiddagen oslagbar. Mackorna och kaffet också så klart.








2010-06-17

Hemma i Sverige

Vi njuter för fulla muggar, vi lovar! Skagenröra, rökt fisk, grovt bröd, Västerbottenost, kräftstjärtar och ännu mera Skagen. Ojojoj. Och så alla vännder så klart. Solen strålar och luften är så underbart frisk. Stockholm är sitt allra vackraste.
LYCKA och Argentina leder dagens match!

2010-06-12

Argentina-Nigeria

Vi avnjöt en lyckad match hos Krille, Vero och Kalvin. Mycket fint.




Pipí-Cocó


Igår åt vi äntligen på den restaurang som vi så många gånger gått förbi och beundrat inredningen på genom fönstren. Bara sex kvarter från oss. Kanske sju minuters promenad. Lite nervöst var det allt eftersom förväntningarna var oerhört höga bara just på grund av att varje detalj i den oerhört mysiga restarangen lätt skulle platsa i vårt hem både här i Buenos Aires och det i Stockholm. Helt i vår stil alltså.

Jaja, i alla fall fick vi ett superbra litet tvåpersonsbord vid fönstret. Levande ljus överallt och bara två kristallkronor i taket som elektrisk belysning, bortsett från de kulörta lamporna i baren. Stämningen andas fransk romantik och kärlek till det personliga. Schackrutigt stengolv blänker i den lilla lokalen, varje bord är olikt de andra, liksom stolarna och glasen. Vita dukar, flera ljus på varje bord och tavlor, minnen och kärleksbevis fyller väggar och tak. Ur högtalarna ljuder lågmäld jazz och doften. Alltså doften är så ljuvlig att det inte finns ord som kan beskriva, men timjan, vitlök, mustigt vin och smält ost i en lätt bris är det närmaste jag kan komma på.

Vi delade på en quiche på brie, valnötter och skogssvamp med liten sallad till förrätt. Till huvudrätt åt jag bife de chorizo (ryggbiff) mörare än något kött jag någonsin ätit, örter, rösti och tomatsallad. Henke åt bondiola de cerdo (fläskkarré) som kokats i rosmarinmjölk under flera timmar och till det serverades pepparpotatismos. Till efterrätt åt Henke den bästa pannacottan vi någonsin ätit, med blåbär, hallon och vinbär. Jag tog rätt mycket av den också, måste jag erkänna. Vi tvingade varandra att testa perfekta tuggor av våra egna rätter under hela måltiden och det gick inte att bestämma sig för vems som var godast.
Personalen var supertrevlig och kvällen var helt magisk. Vi kommer att bli stammisar på Pipí-Cocó, lätt.
Lämpligt nog betyder namnet Pip´-Cocó "perfekt" på argentinskt slang.

2010-06-11

Vamos Argentina!

Tävlingsbidragen är nu inne och spänningen är från och med nu närmast olidlig. Det är lätt att bli Argentina-patriot. Landet vibrerar fotboll och stolthet, och imorgon lördag är det dags för första matchen. VAMOS!

Årets Quilmesreklam (Quilmes är nationalölen) handlar om hur Gud berättar för argentinarna att han att han var med när stolparna var i vägen för Holland 1978, och att han skojade lite under matchen 1986 då Maradona fick hjälp av "Guds hand". Och att "han i underjorden" var den som gjorde att Argentina förlorade mot Sverige 2002 (Anders "Taco" Svenssons frispark hade alltså inget med saken att göra) och Tyskland 2006. Men däremot har ingen av dem något att göra med alla vackra mål, alla fantastiska dribblingar, all passion och prestation. För det klarar argentinarna själva. Kort beskrivet.


Förra VM-reklamen för Quilmes talar för sig själv.

2010-06-10

Don Julio fyller år

Vår vän Julio hade 64-årskalas igår. För ovanlighetens skull var det inomhusfest eftersom att det nu är vinter här. Men om bara några månader är det vår igen, och då åker långborden fram på trottoaren. Maten var som vanligt supergod. Framför allt såsen. Den är himmelsk, men det enda vi har lyckats spåra i den med säkerhet är lök, grädde och selleri. Det måste vara något mer. Något vidunderligt och omvälvande i såsvärlden.
Tyvärr kom aldrig tårtpersonen, så till framför allt Veros förtvivlan blev det ingen efterrätt.
I present av oss fick Julio ett inramat foto på honom själv och den numera totalkvaddade trädgårdstomten Pinkie.