2009-08-10

Söndagsutflykt: Tigre



I söndags tog vi tåget till Tigre, som ligger i Rio Paranas floddelta. Det är en liten turistby med kasino, butiker, restauranger, marknad och båtturer genom floddelar i virrvarr. Mycket fint. Där promenerade vi i några timmar, drack kaffe, njöt av solen och förkastade och beundrade fula och fina saker de sålde på marknaden.

Hemåt tåg vi kusttåget, som till stora delar går så nära kustremsan att man ser början på det som kommer att bli Rio de la plata, längre söderut. Vid en station var det plötsligt antikvitetsmarknad, så där hoppade vi av. Johanna hade trippel hastighet på hjärtslagen av entusiasm och hittade till sin lycka en tidning om Marilyn Monroe från 1965. Den köptes så klart. 10 pesos. Oerhört prisvärt för så mycket glädje.

På en liten, söt tågstation som heter Anchorena, precis intill vattnet, åt vi makalöst mör Bife de chorizo, drack ett Malbec från 2006 och njöt av söndageftermiddagen.
Bakom Hannah ser man vattnet, om än lite i dis

Så härligt får man ha det när man lever på morötter och potatis på vardagarna, och det är det fan värt. Och just det, en sak som vi märkt och blivit glada av, är att tåg, buss och tunnelbanebiljetter inte kostar någonting i princip. Några kronor. Det är underbart!

Ps. Hans, vi har tågbilder till dig, men vi vill inte trötta ut resten av läsekretsen, så vi skickar dom till bara dig istället :) Ds.

4 comments:

  1. Härligt! Vilken undebar helg ni verkar ha haft!!

    ReplyDelete
  2. "Bife de chorizo", berätta mer!

    ReplyDelete
  3. Det låter som att ni har det riktigt bra. Hoppas att ni håller er friska också!

    ReplyDelete
  4. Fina bilder. Verkar vara en riktigt trevlig utflykt. Jag ser fram emot att få tågbilderna i ett eget mejl.
    Hans B

    ReplyDelete