2009-08-27

Tiden

Snygg målning nära där vi för tillfället bor

Tiden går och nu har vi varit här i mer än två månader. Det är ju egentligen ingen tid alls. och ändå så är det två månader. Ja ja.
Vi har haft en lugn vecka än så länge. Efter att ha spenderat massa pengar på Gretas event i söndags, fattade vi det nödvändiga beslutet att hålla hårt i pengarna fram till imorn, då vi ska käka på Las Cabras.

Trots att vi varit i spartagen har vi gjort några fantastiska middagar. En Bouef Bourgignon till exempel, och idag gazpacho, urgod. Det är lyxigt värre, när råvaror som i Sverige är dyrbara, här är bland det billigaste. Kött och vin. Man kan göra mycket gott med dessa ingredienser. Som Bouef Bourgignon.

Så här ser en vanlig dag ut hos oss: Henkes klocka ringer klockan 07.45. Henke går upp, sätter på datorn, kokar en kopp té, dricker koppen té, jobbar och går klockan 08.30 och väcker mig (Johanna). Jag skuttar upp, avger ett glädjetjut och börjar direkt att tillaga den frukost som vi kvällen innan bestämt ska gälla för morgonen i fråga. Ofta gröt, ägg och kaffe. Detta serveras klockan 09.00. Efter frukost är det allmän datortid. Henke jobbar på till klockan 12.30 ungefär, och då har jag oftast mailat, jobbat med Gretasgrejer, bäddat och kanske kanske diskat. Vid 13 är det lunchtid, även om det är en tidig sådan för att vara i denna delen av världen. Vi käkar lunch och är ute ur lägenheten, antingen var och en för sig, eller tillsammans klockan 14. Kaffe inmundigas, och Henke läser något (just nu Borges Ficciónes), jag skriver.

När klockan närmar sig 17 är det handlingsdax. Vi går, antingen en av oss, eller båda, till El Sirio (vår närmsta affär) och handlar för middag och frukost dagen efter. Vid 18 är vi hemma, och där är det fri lek. Fram till klockan ca 21, då vi äter. Jag lagar oftast, Henke diskar oftast.

Jaa. Vad vore livet utan rutiner?

2 comments:

  1. Det låter så romantiskt och du låter alldeles ypperligt nyförälskad! Härliga livet!

    ReplyDelete
  2. Ha ha, tack! Och du ska snart få träffa mamma och Pern! Hur lång tid ska ni vara i Sverige?

    ReplyDelete