2010-12-06

Tip-top-lördag

Lördagen var en lördag av högsta klass. Skönt väder, sköna promenader, intressanta saker framför ögonen, och framförallt riktigt god mat i käften.

Vi började med en promenad till Malba, där vi såg en Marta Minujín-utställning. Marta Minujín har en lång och spännande karriär bakom sig inom många olika konstformer, men det är kanske främst för "happenings" hon är känd. Under det sena 70-talet och 80-talet gjorde hon en serie masshappenings, där hon byggde upp varianter av kända byggnader/personer/konstverk i udda material som sedan allmänheten ombads att riva/dekonstruera. Eller vad sägs om "The James Joyce Tower in Bread", "The Parthenon of Books", en brinnande bomullsversion av tangokungen Carlos Gardel eller en liggande sötebrödsversion av den mäktiga obelisken på Avenida 9 de Julio?

The Parthenon of Books

Därefter en svinfin lunch vid museet med ett tryggt men trist val (Croque Monsieur med en Quilmes) och ett svingott val (Carpaccio med ett glas Malbec).

Sen lite shopping i Belgrano och längs med Santa Fe. På hemvägen inhandlades några lime och det blev såklart Caipirinhas och backgammon på balkongen.

Middagen blev toppen! Vi hade tänkt att proväta på ett ställe inför eventuellt nyårsfirande på den krogen, men när vi kom dit såg det inte så schysst ut som vi mindes det. Vi bytte raskt spår och klev in på Bodega del Fin del Mundos relativt nyöppnade restaurang. Maten, servicen, vinet och kaffet var top-notch, pípí-cúcú helt enkelt.

Suverän förrätt: prosciutto med buffelmozzarella, basilika och konfiterade körsbärstomater. Själva ostklumpen stor som en rejäl knytnäve.

Lax med parmaskinka, ärtor och kammusslor.

Patagonisk lammgryta med potatis, morrötter och citrus.

Nöjd!

1 comment: