2009-10-25

Superclásico

Superclásico är fotbollsderbyt mellan Boca Juniors och River Plate. Alla i Argentina vet när det är dags för säsongens Superclásico. Det går inte att undvika, för tevekanalernas sportpaneler pratar om Superclásico hela veckan innan, tidningarna utökar sportsidornas omfång, på bussar och caféer pratas det om att den kommande matchen nog är den viktigaste och största Superclásico hittills. Undersökningar visar att 40,6% av argentinarna håller på Boca, 32,2% på River och återstående 27,2% på nåt annat av fyrtiotalet elitlag i landet. Det är alltså giganterna i landets idrott, bara Maradonas landslag med Messi i spetsen är större.

Fotbollsmässigt levde Superclásico inte upp till förväntingarna. Det var en helt okej match, men i det avseendet hade vi hellre stannat hemma vid teven och sett Zlatans kanonskott.

Behållningen med en match av Superclásicos proportioner är såklart det som omgärdar fotbollen; fansen, stämningen, sångerna, krutröken, flaggorna, konfettin och skrikandet. På dessa punkter levererar El Superclásico och når upp i maximal poäng.

Det blev ett otypiskt lågmält slut på en allt annat än lågmäld eftermiddag. Slutresultatet blev 1-1, varken glädje eller sorg för någon alls, som vår vän Jakob uttryckte det.

Läs mer: Jakobs matchreferat på sportal.se

2 comments: