2009-07-20

Skarp fondue

Krille o Vero äter, Ariel håller i lampan.

Hannah, Ariel och Katrin.

Så blev det lördag, våra fem gäster Krille, Vero, Hannah, Katrin och Ariel kom precis som vi önskat och oj vad vi åt. Kändes skönt att vi faktiskt testat grytan, köttet, vinet och ja, ni vet, innan, så att vi trygga bara kunde njuta av hur roliga och sköna alla är. Förutom att vilt coh obehärskat spåna namn till den lilla killen som växer i Veros mage, snacka lägenhetsköp, trängas med alla saker på bordet, jämföra stjärntecken och bråka om bästa platsen i grytan, pratades det en hel del spanska. Naturligt kan tyckas, men vafanken, är man fem svenskar, sex svensktalande och endast en som bara pratar spanska är det lätt att det bara blir just svenska. Men även om Henke och jag inte pratade så mycket, fick vi i alla fall en helkväll, med språket som vi en dag kommer att babbla på, som om vi inte gjort annat (yeah right).

Ingredienser i den fantastiskt goda fonden (som fick sjuda i nästan fyra timmar):
-1 flaska Postales del fin del mundo 2007 (Malbec)
-3 dl vatten
-2 morötter
-1 stor gul lök
-1/2 chili
-4 vitlöksklyftor
-5 matskedar soja
-1 knippe koriander
-1 portion Knorrs Varma koppen med namn Grönsaksbuljong
Starkt om man bara smakar av med sked, men grönsaker och kött blir himmelskt gott att koka däri. Måste bara säga också, att här kostar närproducerad oxfilé ungefär 50 kr kilot. Ganska bra.

Till efterrätt doppade vi jordgubbar, ananas och äpple. Sablar va gott.

Här kladdas det med choklad.

Grytan fylld med choklad.

3 comments:

  1. Konstateranden

    1. Katrin ser ut som Ulle Nilsson (Bromans och min gamla klasskamrat)

    2. Fan vad ni äter mycket där nere ;-)

    ReplyDelete
  2. Vi passar på att gratulera Johanna på namnsdagen!

    Hans och Marit

    ReplyDelete