2010-02-04

Spöregn på La Bombonera

Ett sjuhelvetes regn föll över Buenos Aires igår kväll, och såklart även över stans mest berömda fotbollsarena. Där i regnet spelades en fotbollsmatch mellan Boca Juniors (de svenskfärgade) och Lanús. Club Atletico Lanús är kompisen Fernandos hemortslag och han hade fixat biljetter och bjöd med mig och Fritjof. Hade det inte varit så varmt (25 grader) hade vi säkert frusit ordentligt, men i värmen var det helt OK att vara blöt inpå kroppen.

Matchen liknade stundtals en vattenpolomatch, och gästande Lanús bemästrade sankmarken bättre matchen igenom, men det var Boca som öppnade målskyttet. I första halvlek hade Bocas högerback Hugo Ibarra stora problem, inte bara med vattenpölarna, utan framförallt med Lanús nr 10, den 14 år yngre och betydligt kvickare Sebastián Blanco. Till slut brast försvaret och Lanús kvitterade innan halvtid.

Regnet fortsatte ösa ner i andra halvlek och spelet var inte särskilt vackert, vilket säkert hjälpte Boca, som är ett mer erfaret och fysiskt starkt lag. Bocas främste målskytt genom tiderna, Martin Palermo, klämde in 2-1 på klassiskt krigarvis tidigt i andra, och Erbes fick strax därefter in 3-1.