2009-11-25

Fest hos Don Julio

Det finns en underbar farbror som bor i stadsdelen Colegiales. Han heter Julio och har ett skönt ställe. Julio och ett gäng andra farbröder brukar hänga där, dricka öl, vin och fernetgroggar. Ibland åker de på fiskeresor tillsammans. Julio sägs även vara synsk, och han har vissa kunskaper inom healing.

Stället är inte en regelrätt restaurang, men när människor från området tittar in finns ofta någon mat på spisen, eller så lagar Julio till det som finns i skåpen för en liten slant. Man kan också boka in sig i förväg och tala om hur många som kommer, så fixar Julio någon god mat som kommer in på bordet på stora fat som alla plockar åt sig av. Självklart så fixar han också dryck; vin och öl.

I fredags anordnades en rejäl fest med svenskt tema hos Julio. Svenska matfantomerna Mange och Ammo jobbade hela dagen i Julios kök och på kvällen bjöds snudd på 50 pers på svenska delikatesser såsom Wallenbergare med grönärtspuré, kroppkakor med lingonsylt och skirat smör, Janssons frestelse och hjortrontryfflar. Johanna kryddade nubbe som kronan på verket. Julio och hans polare Luis serverade och fixade.

Våra vänner i bandet Monde Yeux spelade på trottoaren utanför, och stämningen var förtrollande.

Bilderna nedan gör tyvärr inte stämningen rättvisa.
Ammo och Mange donar i Julios kök.
Janssons under folien och kroppkakor på bänken.
Luis och Vero fixar skylten.
Här äts det.
Och här med.
Monde Yeux öser på.
Sen natt utanför julios.

1 comment:

  1. Fy faaaan va coolt!
    Så mysigt!
    Jätte, jätte, jätte, jätte, mestaste avundsjuk!

    ReplyDelete