2009-10-14

Pollo al disco





I Salto umgicks vi dagarna i ända med varma, fina och sköna personer. Bland annat var vi hemma hos Vanesa och Pini i deras fullständigt sagolika hus och trädgård. Vi blev där bjudna på rätten Pollo al disco. Enligt Johanna "topp tre bästa maten någonsin". Henke tyckte också att rätten var fantastisk, men hade inte lika dramatiska sätt att uttrycka det på. Rätten är en mycket gammal rätt där "discon" egentligen, eller främst användes som plog. När man skulle käka lunch under arbetsdagen på åkrarna, använde man samma skiva som man haft bakom kon till matlagningsverktyg. Enkelt att tillaga sin gryta på över öppen eld, massor av mat fick plats och man slapp ta med sig onödiga tillagningsbyttor.

Pollo al disco är ett långkok av kyckling, morot, lök, kikärtor, sötpotatis, potatis, paprika, ärtor och tomat (eller vad man har hemma och gillar). I modern tid, som i måndags, användes även krossade tomater och fond. Enkelt och alldeles förträffligt utsökt.
Det måste vi ge argentinarna, laga genialisk och smakrik mat, det kan dom.

2 comments:

  1. Klart att Johanna tyckte det var det bästa! Allt annat hade varit helt chokerande!
    Hahaha! PUSS!

    ReplyDelete
  2. Jag läste nyligen på nätet om Argentina att argentinsk mat inte är mycket mer än kött och eventuellt potatis eller (i BA) pizza. Det stod också att någon annan krydda än salt inte förekommer. Jag ställde mig skeptisk till påståendet redan då, och nu ser jag Henkes och Johannas rapport som ett bevis på att det inte stämde så bra.
    Hans B

    ReplyDelete