2010-11-29

Mate

Johanna dricker mate.

Vad är då mate?

Från svenska Wikipedia-artikeln: "Mate är en koffeinhaltig dryck, framställd av växten yerba mate (Ilex paraguariensis), som är mycket populär i Paraguay, Uruguay, Argentina, östra Bolivia, Södra Brasilien och vissa delar av Chile. [...] Det absolut vanligaste sättet att dricka mate är som varmt te gjord på bladen. [...] Vanligen fylls kalebassen med mateblad och sedan med en mindre mängd vatten. Efter att det dragit någon minut dricks den heta drycken upp. Nytt hett vatten kan sedan fyllas på. [...] Indianerna använde mate som en stimulerande dryck. Den stimulerande effekten kommer från xantin-derivat. Mate innehåller tre olika xantin-derivat: koffein, teobromin och teofyllin."

2010-11-22

Svettig söndag i solen

Igår tog vi pappa och Eli till Recoleta. Marknad, kyrkogården, fika, lunch, och sen Corrientes för föreställning av STOMP. Vi var alla jäkligt trumsugna efter föreställning, och gick och slog på var och varannan lyktstolpe på vägen till restaurangen. Vi käkade till Boca mot Arsenal. Boca vann och vi hejade lite lagom för att inte irritera någon (man vet ju aldrig vem som är fan till vad.). Bra söndag.




2010-11-21

Kaj och Eli

Efter lite väntan på Ezeiza, som var fullsmockad (stadens andra flygplats byggs om, så all flygtrafik trängs på Ezeiza för tillfället), och lite otur med transporten in till stan så hade vi till slut med oss Kaj och Elisabeth hem till vårt barrio, eller hood som det heter på "svenska". Vi möte Krille som fixade en elegant incheckning och sedan käkade vi sen och rejäl lunch, med bife de lomo de la parrilla och milanesa napolitana. Efter det en promenad genom Palermos gator, och sen hem för en ta-igen-förlorad-sömn-samt-balansera-jetlag-tupplur.

Efter vilan var det dags för empanadas och picada-tallrik på Bakano.

Kvällen var varm och härlig, och vi avrundade med stans mest generösa specialkaffe och glassefterrätter på Fitz Bar.

2010-11-14

Fredagsmiddag på Las Cabras

Las Cabras, stället med den bra maten, de röda stolarna, de rimliga priserna och pingvinkarafferna, har vi inte besökt så ofta det senaste halvåret. I fredags var det hur som helst dags igen för en brakmiddag i trevligt sällskap. Vi var sex vuxna; Krille, Vero, Johanna & Anna och så Henke och Robert som kom lite senare i en taxi från Parque Patricios där Club Atletico Huracán just förlorat med 1-2 på hemmaplan. Och så Kalvin förstås!



2010-11-10

Magnus och Lena i Buenos Aires

Det är inte bara Anna och Robert som besöker Buenos Aires denna vecka. Våra kompisar Magnus och Lena gifte sig i juni, och vi missade bröllopet med bara några dagar, något som vi grämer oss över när vi i efterhand fått höra från de närvarande hur underbart och vackert det var.

Nu är de ute på bröllopsresa och passerar då Bs As innan de åker vidare till Magnus släkt i norra Argentina och sen vidare till Foz de Iguazu och Rio de Janeiro. Grymt kul att få träffa dem här!

Först hängde vi en stund hemma hos oss.

Sen gick vi till en av de bästa restaurangerna i vårt hood: Pipí Cucù. Superromantiskt, med möbler, lampor och glas i en massa olika stilar. Och god mat såklart.



2010-11-03

Anna & Robert är här!

Igår hälsade vi syran/svägerskan och svågern mycket varmt välkomna till Buenos Aires med frukost, blommor och 26 grader solsken.

Måndagsmiddag med Vero och Paulina





I måndags gjorde Pau en underbar indisk kycklinggryta till oss, efterrättsglassen inmundigade vi på den lilla och alldeles sagolika pation. Innan middagen var vi med Vero på den svenska filmen Det enda rationella, som ingen av oss hade hört talas om. En helt ok film framför allt på grund av skådisarna. Inte förmildrades bilden heller om Sverige som ett sexualliberalt land utan gränser. Vero vägrar nu tro på att det faktiskt inte är så att alla ligger med alla i Sverige. Gud va hon kommer att bli besviken när hon kommer och hälsar på nästa år. Jaja.